Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z czekoladą i orzechami włoskimi

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 10 sztuk
masło 200 g
cukier 2 szklanki
mąka pszenna 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
czekolada mleczna 1 sztuka
orzechy włoskie do dekoracji
twaróg 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z czekoladą i orzechami włoskimi

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie wbijać po jednym jajku i ucierać.
Po jajkach stopniowo dodawać ser i cały czas ucierać.Mąki dodać do masy serowej i delikatnie wmieszać.
Dno tortownicy o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia a boki posmarować tłuszczem a następnie przełożyć do niej ciasto. Piekarnik nagrzać do 170 stopni, włożyć sernik i od razu zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec 1,5 godziny bez termoobiegu, po upieczeniu studzić przy uchylonym piekarniku. Ostudzony sernik ozdobyć roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą i połówkami orzechów włoskich.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 31.01.2014 14:55
pyszny serniczek :)
monika141 31.01.2014 12:00
pycha taki serniczek z czekoladą
Barbara13 31.01.2014 09:42
ależ zachęcająco się prezentuje :)
Monia 31.01.2014 09:36
Ale wysoki, sam ser :D
Milka100 31.01.2014 08:54
ale pychotka
monisia1977 31.01.2014 07:38
fajnie wygląda
w mojej kuchni 31.01.2014 05:29
smaczny deser do kawy i herbaty..
Megg 31.01.2014 01:09
Wyśmienity serniczek
Ania321 30.01.2014 23:42
ale bym sobie zjadła :)
Małgorzata9 30.01.2014 23:01
nabrałam ochoty na serniczek
Róża1 30.01.2014 22:20
poezja ten Twój serniczek :-) , poproszę o kawałek:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak