Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w marchewce

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 4
żeberka wieprzowe 1/2 kg
cebula 1
bulion warzywny 750 ml
śmietana 18 proc 2 łyżki
masło 10 dag
sól
Liść laurowy suszony Prymat 2
pieprz
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w marchewce

Żeberka obsmażamy na rozgrzanym maśle na złoto z obu stron. Pod koniec smażenia doprawiamy solą i pieprzem. Cebulę i marchewkę obieramy. Cebulę kroimy w kostkę a marchewkę w paseczki. Dodajemy warzywa do żeberek i zalewamy bulionem. Dodajemy ziele i liście laurowe i dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok 40 min. Pod koniec zabielamy śmietaną. Podajemy z gotowanymi ziemniakami wyciśniętymi ze szprycki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 02.03.2014 15:16
bardzo ciekawe danie :)
Czyki 30.01.2014 16:38
Bardzo smaczne:)
marcia7 30.01.2014 16:08
dobre mięsko
Krzysztof15 30.01.2014 15:51
wygladaja apetycznie
Cranberry 30.01.2014 15:14
pyszności !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak