Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegańska pasta grochowo-grzybowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch 1 szkl
grzyby suszone 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
pieprz do smaku
majeranek 1 łyżeczka
cząber do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wegańska pasta grochowo-grzybowa

Groch namoczyłam na noc, następnego dnia ugotowałam do miękkości w tej samej wodzie. Grzyby też namoczyłam i ugotowałam osobno. Odcedziłam jedno i drugie ( wywar z grzybów wykorzystałam do sosu), wystudziłam, dodałam soli, pieprzu, majeranku i cząbru . Zmiksowałam, na koniec wymieszałam z łyżką oliwy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 04.01.2017 13:58
ciekawy pomysł
romanrafal
romanrafal 15.08.2014 07:27
fajna pasta
alaaa 10.02.2014 17:19
nie miałam okazji takiej spróbować, ciekawy przepis
stokrotka 31.01.2014 09:33
pyszne smarowidło do chlebka!
bogusia19 30.01.2014 15:00
super ta pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak