Makaron po singapursku

Makaron po singapursku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzechy nerkowca

    50 g
  • kolendra

    1 łyżka
  • kmin rzymski

    1 łyżka
  • chili

    1 łyżeczka
  • mleko kokosowe

    400 ml
  • chiński makaron jajeczny

    150 g
  • pierś z kurczaka

    3 szt.
  • papryczka chilli

    1-2 szt.
  • cebula czerwona

    1 szt.
  • pomidory

    3 szt.
  • tofu

    100 g
  • sól do smaku

  • pieprz

  • olej

    4 (z orzechów arachidowych)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Makaron po singapursku
Orzechy nerkowca, nasiona kolendry oraz kminu rzymskiego zmielić razem. Na patelni podgrzać 2 łyżki oleju arachidowego, a następnie przez 1 minutę podsmażyć zmielone orzechy i przyprawy.
Krok 2 - Makaron po singapursku
Mleko kokosowe zmiksować za pomocą blendera na gładką masę i dodać do przesmażonych orzechów, kolendry i kminu. Zagotować i dusić przez 6 minut.
Krok 3 - Makaron po singapursku
Piersi z kurczaka pokroić w paski i podsmażyć na pozostałych 2 łyżkach oleju. Celubę posiekać w półksiężyce, a papryczki chilli pokroić na drobne kawałki. Dodać do mięsa i podsmażać kolejne 1-2 minuty.
Krok 4 - Makaron po singapursku
Pomidory i tofu pokroić w kostkę. Makaron instant zalać wrzącą wodą i zostawić na 2-3 minuty. Następnie wodę wylać a makaron lekko osuszyć.
Krok 5 - Makaron po singapursku
Pokrojone pomidory, tofu, makaron, mieszankę mleka kokosowego z orzechami i przyprawami dodać do piersi z kurczaka i podsmażać przez kolejne 2 minuty. Doprawić solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

08.05.2017 13:33
ciekawy przepis

caralajna

20.11.2014 18:05
smakowałby mi, jest świetnie przyprawiony

Anna169Hosz

13.11.2014 10:33
Ciekawe danie, chciałabym skosztować :)

Monika-twin

30.01.2014 13:37
FAjny przepis

JOANNA16

30.01.2014 09:16
ciekawy obiadek)))

Aga-25

30.01.2014 07:59
dobroć na obiad

Konczi

30.01.2014 07:52
ja również bym się poczęstowała

Agnieszka-87-25

30.01.2014 07:46
apetyczny !!

Magula

30.01.2014 07:42
Takiego dania jeszcze nie jadłam

fotoviderek

30.01.2014 07:33
Chętnie bym skosztował :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat