Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony mintaj

mic
2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mintaj 2 kg
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat po posypania
sok z cytryny do skropienia
jajko do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony mintaj

Kroki postępowania

1
Mintaje, które są zamrożone, rozmrażamy, ja poodciskałem z wody. Skropiłem sokiem z cytryny.
Krok 1 - Smażony mintaj foto
2
Przygotowujemy sobie jajko, mieszamy je. Mintaja dzielimy na mniejsze kawałki. Mintaje posypujemy jeszcze przyprawą do ryb, delikatnie
Krok 2 - Smażony mintaj foto
3
Obtaczamy w jajku z stron.
Krok 3 - Smażony mintaj foto
4
Obtaczamy w bułce tartej, wykładamy na patelnie z olejem rozgrzanym kawałek obok kawałka.
Krok 4 - Smażony mintaj foto
5
Smażymy z 2 stron. Smacznego.
Krok 5 - Smażony mintaj foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 14.02.2014 18:27
ze smakiem bym zjadla
mitek111 29.01.2014 19:43
to co lubię najbardziej:)
patryska76 29.01.2014 18:24
Pyszna rybka ;-)
Agata3 29.01.2014 18:18
mój pomysł na piątkowy obiad:)
Marlenka.S 29.01.2014 17:44
jakie cudne frytki przy tym mintaju

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak