Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIERNIKOWE CHOINKI

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 5 szkl
margaryna 1 szt
miód 1 szkl
cukier puder 3/4 szkl
jajko 1 szt
szczypta soli
białko 4 szt
cukier puder 4 szkl
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: PIERNIKOWE CHOINKI

Masło utrzeć z cukrem pudrem dodać miód i jajo zmiksować do połączenia się składników dodać pozostałe składniki i zagnieść.Uformować kulę zawinąć w folię i schłodzić 2-3 godziny.Masę rozwałkować wycinać różnej wielkości gwiazdki i piec w 180 stopniach około 8 minut.Ubić białka na sztywno po łyżce dodawać cukier puder.Gwiazdki przekładać lukrem i łaczyć od największej do najmniejszej.Dla mnie wyszło 8 choinek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 29.01.2014 18:22
Wygląda cudnie ;-)
Agata3 29.01.2014 18:13
na pierniczki nigdy nie jest za późno:)
Lis 29.01.2014 17:33
Pyszne pierniczki:)
2milutka 29.01.2014 17:29
pachną świętami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak