Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuskie kwiatki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
marmolada
jajko
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie kwiatki

Ciasto francuskie rozłożyć na stolnicy i wykrawać kwadraty o bokach ok.4-5cm.Na każdym rogu ok.0,5cm od brzegu w nacinać ostrym nożem literki L,następnie posmarować środek kwadratu rozkłóconym jajkiem i sklejać nacięte brzegi tak aby powstał kwiatek,posmarować cały jajkiem i na środku położyć marmoladę.Gotowe ciastka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp.200st.ok.12-15min.na złoty kolor.Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem.Z jednej porcji ciasta wyszło 18 sztuk ciastek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 11.06.2014 17:48
bardzo ładne te kwiatki, aż chce się sięgnąć po jeden
anusq18
anusq18 26.02.2014 22:08
smacznie wyglądają
caralajna 08.02.2014 20:19
bardzo efektowne, szybkie i pyszne
Bernadeta1 02.02.2014 00:05
super ciasteczka
Katarzyna/kate1980 30.01.2014 21:44
ale śliczne
Adamorek 29.01.2014 16:54
no to ładne kwiatki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak