Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z białą kiełbasą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 2 szt
białko 1
cebula 1 szt
pieprz, sól
mąka 0,5 kg
rzeżucha
jogurt naturalny
biały ser ewentualnie
majonez1 łyzka
olej 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z białą kiełbasą

Kroki postępowania

1
Surową białą kiełbasę sparzamy wrzątkiem. Ściągamy flak i rozdrabiamy widelcem mięso, dodajemy białko, szczyptę soli i pieprzu oraz zeszkloną na oleju cebulkę pokrojoną w drobną kosteczkę. Odstawiamy na chwile do lodówki.

Następnie możemy zrobić sos i dać mu chwilę by się przeżarł. Strzyżemy rzeżuchę, siekamy, dodajemy do jogurtu i rozdrobnionego białego sera. Dodajemy łyżkę majonezu, szczyptę soli i pieprzu, mieszamy.
Krok 1 - Pierogi z białą kiełbasą foto
2
Ciasto pierogowe robimy według mojego przepisu:
http://marciochakucharzy.blogspot.com/2013/02/klasyczne-pierogi-ruskie.html
Wyrobione ciasto, wałkujemy wykrawamy koła szklanką od piwa, nakładamy farsz, sklejamy.
Krok 2 - Pierogi z białą kiełbasą foto
3
Gotujemy w osolonej wodzie, 2 minuty od wypłynięcia. W tym momencie spróbowałam :P już były pyszne:)


Ale tym razem usmażyłam je na oleju do zarumienienia.

Wyszły fenomenalnie!! A wraz z sosem niesamowite!! Naprawdę polecam :D
Krok 3 - Pierogi z białą kiełbasą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrej 31.01.2014 20:01
Na sam widok ślinka leci
Marlenka.S 29.01.2014 17:55
świetne bardzo fajne pierożki, porywam przepis
pawel123 29.01.2014 15:34
pyszności mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak