Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana ze szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szkl
szpinak mrożony 20 dag
masło 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana ze szpinakiem

Kaszę jaglaną opłukałam na gęstym sitku a następnie przelałam wrzątkiem. Do gotowania zalałam ją ok 2.5 szkl gorącej wody. Posoliłam, dodałam masło i ugotowałam do miękkości. W drugim garnku rozmroziłam szpinak a potem go zagotowałam. Dodałam do niego kaszę i dopiero doprawiłam ostatecznie solą, czosnkiem i pieprzem. Fakultatywnie można dodać odrobinę sera z niebieską pleśnią. Jaglanka w tej wersji świetnie smakuje z sadzonym jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 29.01.2014 14:10
o, ciekawa jestem jak smakuje :)
Monika-twin 29.01.2014 13:58
Proste i zdrowe zarazem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak