Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowy łosoś

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miód 2 łyżki
roszponka 2 garści
sól i pieprz do smaku
masło 2 łyżki
musztarda 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
pieczarki 12 sztuk
łosoś filet 25 bez skóry

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowy łosoś

Kroki postępowania

1
Filet pokroić na grubsze paski.
Oliwę, musztardę i miód wymieszać.
Krok 1 - Miodowy łosoś foto
2
W marynacie namoczyć paski łososia i pozostawić na 30 minut.
Krok 2 - Miodowy łosoś foto
3
Pieczarki oczyścić i usmażyć na maśle na złoty kolor, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Krok 3 - Miodowy łosoś foto
4
łososia usmażyć je wraz z marynatą.
Krok 4 - Miodowy łosoś foto
5
Na ułożoną na talerzach roszponkę wyłożyć kawałki łososia i pieczarki.
Całość polać sosem, który został ze smażenia ryby.
Krok 5 - Miodowy łosoś foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 01.02.2019 17:21
Smakowite danie :)
IwonaDD 01.02.2014 13:44
wygląda przepysznie
Rysia 29.01.2014 18:57
Pyszna rybka.
Smaczna_B 29.01.2014 18:23
bardzo lubię łososia pod każdą postacią , ten przepis jest świetny
V_kuchareczka 29.01.2014 14:18
Musi być pyszny
wyattearp 29.01.2014 13:29
pyszne!!!!
Dorota_31_ 29.01.2014 11:59
Rybkę to ja zawsze, a jeszcze w takim wydaniu, pycha
SylwiaMagdaSabin 29.01.2014 11:38
Uwielbiam takie dania.
Beata999 29.01.2014 11:24
Oryginalnie przygotowany.
brioszka 29.01.2014 10:50
mniam! to musi być pyszneee :)
halina17 29.01.2014 10:44
Dobra ryba.
marta1221 29.01.2014 10:42
musi być pyszna z tymi pieczarkami
gibli 29.01.2014 10:39
fajny pomysł
Marta1986 29.01.2014 10:38
pysznie wygląda
Romanowka 29.01.2014 10:36
Pyszna ryba, pięknie wygląda w tej zieleni!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak