Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z makaronu i jajek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron
oliwki
żółty ser
rzodkiewki
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z makaronu i jajek

SKŁADNIKI: 1 duża paczka makaronu elbow, 4 - 6 ugotowanych na twardo jajek, 1 szklanka posiekanego selera naciowego, pół szklanki posiekanej cebuli, 4 posiekane pikle - dodaliśmy ogórki konserwowe, 1 duża posiekana zielona papryka, 2 łyżki posiekanych czarnych oliwek, 1 słoik posiekanej czerwonej papryki, 5 - 6 posiekanych rzodkiewek, półtorej szklanki pokrojonego w kostkę sera Velveeta - dodaliśmy cheddera, półtorej łyżki musztardy, 1 szklanka dressingu do sałatek, sól i pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Ugotować makaron w osolonej wodzie. Odcedzić i przestudzić. Wymieszać wszystkie składniki. Doprawić i chłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak