Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka Pina Colada

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ananas
mleczko kokosowe
rum

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka Pina Colada

SKŁADNIKI: półtorej szklanki mleczka kokosowego, pół szklanki śmietanki kokosowej - użyliśmy jogurtu kokosowego, 3 łyżki ciemnego rumu, 1/4 szklanki osączonego i rozgniecionego ananasa z puszki, 1 szklanka cukru pudru, 2/3 szklanki zmielonych migdałów, 1/3 szklanki mąki, 4 białka, 3 krople ekstraktu migdałowego, 3 krople ekstraktu waniliowego, 12 dag niesolonego masła, masło do wysmarowania miseczek do zapiekania

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać mleczko i śmietanę. Zagotować, zmniejszyć ogień i zredukować płyn do objętości 1 szklanki. Dodać rum i odstawić. Wysmarować tłuszczem 4 miseczki do zapiekania. Wyłożyć do nich rozgniecionego ananasa. Wymieszać cukier, migdały i mąkę. Dodać białka i wymieszać na gładką masę. Rozgrzać piekarnik do 180 - 190 stopni. Rozpuszczać masło do momentu kiedy zacznie brązowieć. Dodać do masy migdałowej. Przełożyć do miseczek z ananasem. Piec przez 20 minut do zbrązowienia. Polać od razu syropem kokosowym. Odstawić na 2 godziny lub na całą noc. Przed podaniem objechać brzegi nożykiem i wyjąć ciastka. Podawać na talerzyku. Posypać kokosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 23.08.2011 15:00
super
polly66 16.07.2011 21:42
wspaniałe
Jolanta40 15.05.2011 10:39
wyśmienite
Karolina92 18.10.2010 20:48
juz sama nazwa zacheca, a przepis bombowy!
mundek1011 02.10.2010 21:11
pysznie wygladaja
Smakosz6 24.09.2010 14:54
mniam!
Joanna117
Joanna117 21.09.2010 17:44
Mniam, a mam kokilki, to sobie zrobię
dasada1 26.08.2010 23:41
chetnie bym zjadła takie ciastka
noculos 25.08.2010 00:43
super ptrzepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak