Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z mintaja

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z mintaja 4 szt
jajko 2 szt
musztarda 1 łyżeczka
natka pietruszki
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat
mąka 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z mintaja

Filety z mintaja u mnie odmrożone, miksuję za pomocą blendera z natką pietruszki, jajkami i musztardą, do gotowej masy rybnej dodaję czosnek, pieprz, sól, makę i bułkę tartą, całość dokładnie mieszam, ciasto rybne przypomina kolorem i konsystencją nieco ciasto na placki ziemniaczane. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
Można podawać z sosem lub same, są smaczne i chrupiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 28.01.2014 19:10
smaczne są takie rybne kotleciki
Aleksandra/Olcia 28.01.2014 17:46
smakowite placuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak