Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik regionalny na żeberkach

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
żeberka 1/2 kg
ziemniak 5 szt.
masło 2 łyżki
koperek posiekany 2 łyżki
sól, pieprz
pęczak 10 dag
grzyby suszone 10 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik regionalny na żeberkach

Wykonanie:
Kaszę zalać 2 szklankami wrzącej wody dodać jedną łyżkę masła i ugotować. Grzyby i żeberka włożyć do garnka wlać 2 litry wody posolić i gotować 20 minut. Do wywaru dodać włoszczyznę i ziemniaki i gotować następne 20 minut. Wrzucić ugotowany pęcak , przyprawić do smaku, włożyć 1 łyżkę masła i posypać koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrej 29.01.2014 09:55
Z pęczakiem jeszcze nie jadłem.
MagdaXXX 28.01.2014 15:20
fajnie dodać wędzone żeberka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak