Zupa z białą fasolą i oliwkami

Zupa z białą fasolą i oliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała fasola

  • sos pomidorowy

  • oliwki

  • Racaito Basico

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 1 łyżka oleju z annatto, 12 dag posiekanego bekonu, 12 dag posiekanego salami Genoa - dodaliśmy salami czosnkowe, 1/4 szklanki Racaito Basico, pół szklanki posiekanych oliwek manzanilla, 1 szklanki sosu pomidorowego, 25 dag ugotowanej fasoli, 8 szklanek wody - dodaliśmy 6 szklanek, 1/4 szklanki ryżu, 6 dag makaronu włosy anielskie, pół łyżeczki soli, 1 łyżeczka czarnego pieprzu.

SPOSÓB WYKONANIA: Na oleju podsmażyć bekon i salami. Dodać Recaito, oliwki i sos pomidorowy. Gotować przez 3 minuty. Wymieszać wodę z fasolą. Dodać bekonową miksturę, ryż, makaron, sól i pieprz. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować 20 minut na małym ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rosik93

30.10.2010 23:51
Rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat