Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzonych szprotek

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szprotki wędzone 200 g
majonez 3 łyżki
szczypiorek 1 łyżka
kapary całe Smak 1 łyżeczka
ser biały 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonych szprotek

Od szprotek oderwać łebki oraz ogonki. Następnie całe tuszki wrzucić do rozdrabniacza. Dodać majonez i zmiksować. Następnie dodać osączone z zalewy kapary, posiekany szczypiorek oraz rozkruszony ser (ja dałam ser typu włoskiego Capri). Jeszcze raz zmiksować aż składniki się połączą. Pastę podawać z ulubionym pieczywem, mi najlepiej smakuje z białym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 07.02.2014 19:43
bardzo ładnie wygląda, musi być pyszna
Anna169Hosz 06.02.2014 07:30
Smaczna, fajne te kapary jako dodatek!
mysza75 05.02.2014 11:29
Fajna pasta chlebek :-)
ONY_za_kare 02.02.2014 14:06
smaczna pasta
Alex_M 28.01.2014 14:39
fajna pasta :)
Beatris 28.01.2014 13:34
Smakowita pasta:)
Magula 28.01.2014 08:44
Mój mąż lubi szprotki, smakowałaby mu taka pasta.
Janina 28.01.2014 08:07
Bardzo smaczne na śniadanie;)
ada.la 28.01.2014 08:04
ze szprotek jeszcze nie miałam okazji jeść, ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak