Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczysta polędwiczka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica 500 gr
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczka
pieprz, sól zioła prowansalski
oliwa 1 łyżka
jajk 1 szt
bułka tarta pikantna
ananas z puszki
ser żółty 3 plaster

Przepis i sposób przygotowania na: Soczysta polędwiczka

Kroki postępowania

1
Mięso kroję w mniejsze części, rozbijam. Potem wkładam do głębokiego talerze, polewam oliwą, doprawiam paprykami, ziołami oraz solą i pieprzem. Mieszam wszystko dokładnie. Odkładam na godzinę do lodówki.
Krok 1 - Soczysta polędwiczka foto
2
Obtaczam schab w jajku, a następnie bułce tartej. Przez krótki czas (tak by tylko skórka się ścięła) smażę na gorącym oleju.
Krok 2 - Soczysta polędwiczka foto
3
Następnie kładę na wierzchu kawałek ananasa, przykrywam serem. Do oleju dodaję odrobinę wody i smażę jeszcze przez chwilę "na parze" aż rozpuści się ser. Podaję razem z ziemniakami.
Krok 3 - Soczysta polędwiczka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlenka.S 28.01.2014 18:23
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak