Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czarnej rzepy

4.0
(30)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko winne 1 sztuka
śmietana 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżeczki
cukier 1/2 łyżeczki
czarna rzodkiew 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czarnej rzepy

Czarną rzodkiew i jabłko obieramy, a następnie myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jabłko polewamy sokiem z cytryny i dokładnie mieszamy (nie zrobi się wtedy ciemne).

Mieszamy rzepę z jabłkiem, a następnie dodajemy śmietanę, cukier, sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak