Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ogórków
Z podanych - pozostałych składników przygotowujemy zalewą. Zagotowujemy ją i dodajemy odciśnięte z solanki warzywa. Całość gotujemy około 10 minut. Przekładamy do słoików, pasteryzujemy 7 minut.
ogórki gruntowe | 4 kg |
papryka | 4 sztuki |
cebula | 1/2 kg |
seler | 1 sztuka |
woda | 12 szklanek |
sól | 1 szklanka |
ocet 10 % | 2,5 szklanka |
cukier | 3,5 szklanka |
ziele angielskie | 1 łyżeczka |
Gorczyca biała cała Prymat | 1 mielona |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: