Sposób przygotowania
Ogórki, paprykę kroimy w plasty, cebulę w talarki, seler ścieramy na tarce o grubych oczkach. Z 9 szklanek wody i podanej ilości soli przygotowujemy solankę, którą zalewamy warzywa na 3 godziny.
Z podanych - pozostałych składników przygotowujemy zalewą. Zagotowujemy ją i dodajemy odciśnięte z solanki warzywa. Całość gotujemy około 10 minut. Przekładamy do słoików, pasteryzujemy 7 minut.
Z podanych - pozostałych składników przygotowujemy zalewą. Zagotowujemy ją i dodajemy odciśnięte z solanki warzywa. Całość gotujemy około 10 minut. Przekładamy do słoików, pasteryzujemy 7 minut.
Spróbuj również
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Katarzyna/kate1980
pawel007
ewelinapac
goofy9