Fale dunaju

Fale dunaju

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • jajka

    6 szt
  • cukier waniliowy

    1 opak
  • masło roślinne

    1 kost
  • mąka

    2 szkl
  • cukier puder

    1 szkl
  • kakao

    2 łyżki
  • margaryna

    1 kost
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • mleko

    0,5 l
  • cukier

    0,5 szkl
  • gotowa polewa

    1 opak
  • olejek rumowy

    kilka kropel
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

CIASTO
Masło utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku, mąkę z proszkiem i ubitą pianę z białek, lekko wymieszać.
Ciasto podzielić na 2 części.
Pierwszą część wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem, do drugiej części ciasta dodać kakao i dwie łyżeczki wody.
Wyłożyć na jasne ciasto.
Na wierzchu dość gęsto ułożyć owoce, piec w 180 stop.45 minut.
KREM
Z mleka,cukru waniliowego, cukru, mąki ugotować budyń, ostudzić, stopniowo dodawać budyń do roztartej margaryny, utrzeć.
Na ostudzone ciasto nałożyć krem i polać polewą czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wiesława1

22.11.2011 17:37
Ja także pyszne Polecam

gusia1000

14.03.2011 22:04
Robię to ciasto i polecam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat