Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fale dunaju

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 6 szt
cukier waniliowy 1 opak
masło roślinne 1 kost
mąka 2 szkl
cukier puder 1 szkl
kakao 2 łyżki
margaryna 1 kost
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
mleko 0,5 l
cukier 0,5 szkl
gotowa polewa 1 opak
olejek rumowy kilka kropel

Przepis i sposób przygotowania na: Fale dunaju

CIASTO
Masło utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku, mąkę z proszkiem i ubitą pianę z białek, lekko wymieszać.
Ciasto podzielić na 2 części.
Pierwszą część wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem, do drugiej części ciasta dodać kakao i dwie łyżeczki wody.
Wyłożyć na jasne ciasto.
Na wierzchu dość gęsto ułożyć owoce, piec w 180 stop.45 minut.
KREM
Z mleka,cukru waniliowego, cukru, mąki ugotować budyń, ostudzić, stopniowo dodawać budyń do roztartej margaryny, utrzeć.
Na ostudzone ciasto nałożyć krem i polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 22.11.2011 17:37
Ja także pyszne Polecam
gusia1000 14.03.2011 22:04
Robię to ciasto i polecam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak