Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z piersi kurczaka pieczony z boczkiem i serem żółtym

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka (ilość wg uznania)
czosnek 1 ząbek
pomidorki koktajlowe 2-3 szt
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
bazylia kilka listków opcjonalnie
ser gouda kilka plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z piersi kurczaka pieczony z boczkiem i serem żółtym

1.Filety doprawić solą i pieprzem do smaku; Włączyć piekarnik ustawiając na 200 stopni;
2.Czosnek pokroić w plastry i położyć je na wierzchu filetów;
Przykryć plastrem boczku i przypiąć wykałaczką;
3.Na patelnie wlać 2 łyżki oleju i podsmażyć 1-2 minuty filety kładąc boczkiem do dołu;
4.Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć podsmażone filety, na wierzch każdego fileta kłaść plaster sera i plasterki pomidorków (oraz listki bazyli opcjonalnie);Skropić olejem;
5.Wstawić do piekarnika na 15-20 minut ( w zależności od grubości piersi);
6.Po tym czasie wyjąć forme z piekarnika,nakładać na talerze i podawać;
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 11.03.2014 10:18
pyszne połączenie :)
mysza75 06.02.2014 15:34
pięknie podana pierś i fajne połączenie smaków
ONY_za_kare 28.01.2014 15:24
super pomysł na kurczaka :)
gosia56 28.01.2014 09:31
pyszne mięsko
Mniam 28.01.2014 09:27
Dobry pomysł na fileta z kurczaka.
Rafał10 27.01.2014 18:58
podoba mi się to połączenie :)
Pyszota 27.01.2014 17:50
super na obiad
patryska76 27.01.2014 17:29
Pyszna kolacja ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak