Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowa potrawka z rodzynkami

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 młode
rodzynki 0,5-3/4 szklanki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sól, pieprz do smaku
sok z cytryny ok 2-3 łyżki
natka pietruszki 1 mały pęczek
orzechy włoskie 4 łyżki
oliwa 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowa potrawka z rodzynkami

Kroki postępowania

1
Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju.
Krok 1 - Cukiniowa potrawka z rodzynkami foto
2
Między czasie cukinię kroimy w kostkę.
Krok 2 - Cukiniowa potrawka z rodzynkami foto
3
Pokrojoną cukinię dokładamy ją do cebuli. Czosnek przeciskamy przez praskę i także dodajemy do potrawki. Razem smażymy, do momentu jak cukinia zmięknie
Krok 3 - Cukiniowa potrawka z rodzynkami foto
4
W trakcie smażenia dokładamy także rodzynki i orzechy. Całość doprawiamy do smaku.
Krok 4 - Cukiniowa potrawka z rodzynkami foto
5
Pietruszkę siekamy
Krok 5 - Cukiniowa potrawka z rodzynkami foto
6
Na koniec potrawkę skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy natką pietruszki. Gotowe.
Krok 6 - Cukiniowa potrawka z rodzynkami foto
7
Tak przygotowaną cukinię możemy jeść zarówno na ciepło jak i zimno.
Możemy podawać ją jako przystawka, lub jako dodatek do grilla lub dań mięsnych.
Krok 7 - Cukiniowa potrawka z rodzynkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.02.2014 00:50
Smaczne to !
dodi 27.01.2014 15:08
fajna ta potrawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak