Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czeskie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 4 szkl
cukier 1 szkl
kasza manna 7 łyżek
margaryna 3/4 kost
cukier waniliowy 2 opak
gotowa polewa 1 opak
jajko 2 szt
mleko 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
mąka 600 g
miód 2 łyżki
cukier 0,5 szkl
margaryna 1/4 kost

Przepis i sposób przygotowania na: Czeskie

Do garnka wlać 2 łyżki mleka, 1/4 margaryny, 0,5 szklanki cukru i miód, wszystko wymieszać i na wolnym ogniu zagotować, ostudzić. Dodać jajka, sodę i mąkę, zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 4 części, rozwałkować i upiec każde oddzielnie na złoty kolor.
KREM
Cukry waniliowe, 1 szklanka cukru, kasza manna, 3/4 kostki margaryny i mleko, wlać do rondla i zagotować.
Upieczone ciasta przekładać, kremem i wierzch polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.03.2011 22:02
Widać, że to smaczne ciasto.
Magdalena1110 11.02.2011 09:17
fajne
Koper 30.12.2010 14:34
Ciekawe ciacho :)
wedith1 02.10.2010 10:47
Ty to masz fajne te ciasta, na ten chyba się skuszę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak