Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińska zupa jarzynowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 1 sztuki
marchew 2 sztuki
ziemniak 0,5 kilograma
karczek 0,3 kilograma
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 kostka
fasola 0,2 kilograma

Przepis i sposób przygotowania na: Chińska zupa jarzynowa

Kroki postępowania

1
Naszą zupę zaczynamy od umycie białej części pory i pokrojenia jej w talarki .
Krok 1 - Chińska zupa jarzynowa foto
2
Następnie obieramy i myjemy marchewkę i ścieramy ją na tarce z dużymi oczkami .
Krok 2 - Chińska zupa jarzynowa foto
3
Zieloną fasolę myjemy i kroimy na kawałki .
Krok 3 - Chińska zupa jarzynowa foto
4
Ziemniaki obieramy , myjemy i kroimy w kostkę , dodajemy karczek zalewamy całość wodą . Dodajemy do smaku kostkę bulionową oraz szczyptę soli pieprzu i maggi .
Krok 4 - Chińska zupa jarzynowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 28.01.2014 10:45
Chińska kuchnia i zero przypraw? Mało prawdopodobne. Kogoś mocno poniosła fantazja…
MarchiochaKucharzy 27.01.2014 13:42
pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak