Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grochem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
kiełbasa cienka 50 g
boczek wędzony 300 g
sól
pieprz
groch 500 ugotowany
kapusta kwaszona 2 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grochem

Boczek pokroić w kostkę, zasmażyć na patelni.
Kiełbasę pokroić w kostkę, przesmażyć z tłuszczem.
Ziemniaki utłuc dobrze tłuczkiem do ziemniaków, dodać rozgotowany groch, kapustę, kiełbasę i boczek z tłuszczem, dobrze utłuc wszystkie składniki, tłuczkiem do ziemniaków, i trochę jeszcze razem na wolnym ogniu poddusić. Kapusta jest najlepsza następnego dnia, odsmażana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 10.04.2013 20:55
Ja robie podobna kapustę ale raczej jako zupę i ze słoniną zamiast kiełbasy i boczku (no i używam mniej tłuczka :)). Kapustkę uwielbiam.
gusia1000 11.03.2011 00:24
Ja takiej mieszanki-kapusta-groch i ziemniaki jeszcze nie jadłam.
Joanna108
Joanna108 08.11.2010 08:53
U mnie taka kapusta jest tylko raz w roku - na Wigilię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak