Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello na biszkopcie

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 9 szt
mąka szymanowska 2 szkl
cukier 2 szkl
mąka ziemniaczana 2 łyżek płaskich
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
śnieżka 2 torebki
wiórki kokosowe 200 g
alkohol
aromat rumowy
czekolada biała 2 szt
ocet 10 % 1 łyżka
kremówka 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello na biszkopcie

BISZKOPT
Ubić białka z cukrem na sztywno.
Do ubitej piany dodać żółtka i ocet.
Na końcu dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia .
Ciasto piec 30 minut w 175 stop.
KREM
Czekolady rozpuścić na parze.
Schłodzoną śmietanę ubić ze śnieżkami i rozpuszczoną czekoladą.
Gdy krem jest gęsty wsypać wiórki, trochę wiórków zostawić na wierzch ciasta.
Biszkopt nasączyć, rozsmarować połowę kremu na ciasto
I znowu nasączony biszkopt+krem, posypać wiórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.03.2011 00:22
Widać, że to smaczne ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak