Rafaello na biszkopcie

Rafaello na biszkopcie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    9 szt
  • mąka szymanowska

    2 szkl
  • cukier

    2 szkl
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżek płaskich
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • śnieżka

    2 torebki
  • wiórki kokosowe

    200 g
  • alkohol

  • aromat rumowy

  • czekolada biała

    2 szt
  • ocet 10 %

    1 łyżka
  • kremówka

    0,5 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

BISZKOPT
Ubić białka z cukrem na sztywno.
Do ubitej piany dodać żółtka i ocet.
Na końcu dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia .
Ciasto piec 30 minut w 175 stop.
KREM
Czekolady rozpuścić na parze.
Schłodzoną śmietanę ubić ze śnieżkami i rozpuszczoną czekoladą.
Gdy krem jest gęsty wsypać wiórki, trochę wiórków zostawić na wierzch ciasta.
Biszkopt nasączyć, rozsmarować połowę kremu na ciasto
I znowu nasączony biszkopt+krem, posypać wiórkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

11.03.2011 00:22
Widać, że to smaczne ciasto.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat