Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ajerkoniak

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 6 szt
cukier 250 g
cukier waniliowy 1 torebka mała
mleko skondensowane 0,5 puszki
spirytus 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkoniak

Żółtka, cukier, mleko skondensowane, cukier waniliowy zmiksować.
Nie przerywając miksowania dodawać po trochu spirytus.
Podawać następnego dnia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 12.01.2012 14:44
Domowy jest pyszny!!!
SyMiki 04.05.2011 16:01
jest pyszny do lodów
gusia1000 11.03.2011 00:22
Wart jest degustacji.
Henryka2 02.01.2011 20:41
Pycha!
alaaa 09.08.2010 20:26
ajerkoniak bardzo smaczny ,tylko dodałam więcej spirytusu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak