Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana gęsta 1 szklanka
cebula 1 sztuka
ć
mleko 2 szklanki
sok z cytryny z jednej
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
jabłko 1 sztuka
matijasy 6 płatów

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie

Śledzie moczymy minimum 12 godzin, obrać ze skóry i wyjąć ości. Namoczyć na kolejne 2 godziny w mleku. jabłko obrać ze skóry i zetrzeć na tarce os razu skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę i razem z jabłkiem dodać do śmietany. wymieszać - doprawić pieprzem, solą.
Zalać śledzie śmietaną i pozostawić w chłodnym miejscu.
Można dodać łyżkę musztardy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 28.08.2011 11:19
Bardzo lubię :)
Barbara55 09.05.2011 16:04
na kolację w sam raz
iwona332 06.05.2011 10:45
super
kielcok1 24.04.2011 15:16
zjadłbym ich całą beczkę, no może cały słoik
berys18 10.11.2010 08:36
pycha
Dorota71 15.09.2010 13:27
muszę wypróbować ten przepis
iwa643 13.05.2010 06:55
robie tak samo
IlonaAlbertos 04.05.2010 12:42
Takie śledzie to świetny pomysł na imprezę w domu. Polecam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak