Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trociniaczek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 2 łyżki
cukier 2 łyżki
wiórki kokosowe 1 opak
woda 1 l
jabłka 5 szt
galaretka agrestowa 3 szt
margaryna Kasia 1 kost
cukier 3 łyżki
mleko 1/2 l
budyń śmietankowy 1,5 łyżeczki
ocet 1/2 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mąka 1 szkl
jajko 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Trociniaczek

Biszkopt
białka oddzielić od żółtek, ubić pianę na sztywno w trakcie ubijania dodać cukier, żółtka, ocet a na końcu obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Piec 35 minut w 170 stopni.
Krem śmietankowy
Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu, można dać trochę miej mleka.
Ugotowany i ostudzony budyń, utrzeć z margaryną na puszysty krem.
Masa z jabłkami
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie i odstawić do stężenia.
Tężejące galaretki wymieszać z jabłkami.

Warstwy przełożenia
1-Ciasto
2-krem
3-masa jabłkowa
4-krem
5-Wiórki kokosowe przesmażone na margarynie z dodatkiem cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 14.09.2011 21:43
pyszne
SyMiki 16.03.2011 12:34
muszę kiedyś zrobić
gusia1000 11.03.2011 00:21
Fajna nazwa ciasta.
Magdalena1110 16.02.2011 07:51
fajne
madi356 18.12.2010 21:50
super jest to ciasto, jadłam u koleżanki:)
jolajka 01.12.2010 12:29
bardzo dobre ciasto
Kate131 25.09.2010 07:57
nazwa super, a i wygląd smakowity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak