Racuchy z brzoskwiniami

Racuchy z brzoskwiniami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szklanka
  • otręby pszenne

    2 łyżki
  • cukier

    1 łyżka
  • mleko

    1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • sól

    szczypta
  • brzoskwinia

    1
  • gorzka czekolada

  • olej do smażenia

  • dżem morelowy

    1 łyżka
  • serek homogenizowany

    150 (waniliowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, cukier, otreby, proszek do pieczenia i sól wsypujemy do miski.Dodajemy jajko, mleko i 2 łyżki serka waniliowego. Mieszamy mikserem na gładką masę.
Brzoskwinię kroimy na małe cząstki. Dodajemy do masy i mieszamy łyżką.
Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy małe placuszki (ciasto nakładamy na patelnię łyżką).
Zdejmujemy z patelni na papierowy ręcznik i po odsączeniu układamy na talerze.
Resztę serka waniliowego mieszamy z dżemem brzoskwiniowym i polewamy nim racuchy, następnie posypujemy kawałkiem startej gorzkiej czekolady.
Z podanej ilości wychodzi ok 12 racuchów.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (38)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Sarenka

30.09.2011 08:51
Fajnie, owocowe plauszki

Jolanta40

22.08.2011 22:09
ależ pyszności

marchewka

30.04.2011 23:55
pięknie wyglądają - baardzo apetyczne

agnieszka214

10.04.2011 07:08
pyszności zjadłabym

Jastinka

31.03.2011 11:30
świetne

Jolanta_P-S

01.03.2011 09:10
dobry pomysł

Edyta38

06.02.2011 18:14
smakowite:)

iknkirke

24.01.2011 13:36
Pyszne

jolaxa

05.12.2010 07:53
super

strzelec02

16.11.2010 21:45
pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat