Torcik urodzinowy

Torcik urodzinowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    9 szt
  • cukier

    9 szt
  • mąka

    9 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • krem do tortów czekoladowy

    2 opak
  • krem do tortów truskawkowy

    2 opak
  • krem do tortów śmietankowy

    2 opak
  • wiórki kokosowe

    1 opak
  • spirytus

    1 kieliszek
  • sok cytrynowy

    2 łyżki
  • dekoracje do tortu dowolne

  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt
Białka oddzielić od żółtek.
Z białek ubić pianę z cukrem na sztywno, dodawać stopniowo żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać.
Ciasto przelać do blachy wysmarowanej tłuszczem, piec w 180 stop, przez 30 minut.
Krem
Kremy przyrządzić według przepisu na opakowaniu.
Poncz
Wodę gotowaną, ostudzoną połączyć ze spirytusem, sokiem z cytryny, olejkiem zapachowym.
Gotowy biszkopt, przekroić na 3 części.
Każdy blat biszkoptu dobrze nasączyć, posmarować każdy blat innym kremem. Wierzch tortu posmarować kremem śmietankowym i dobrze obsypać wiórkami kokosowymi. Udekorować według uznania.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SyMiki

22.11.2011 11:25
super

gusia1000

11.03.2011 00:20
Znakomity wygląd.

Magdalena1110

09.02.2011 07:34
ładnie wygląda

Mirka-Ludomila

06.01.2011 11:56
coś pysznego:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat