Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle z masą ajerkoniakową

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle 1 opakowanie
budynie waniliowe bez cukru 2 opak
masło 0,5 kost
mleko 500 ml
ajerkoniak 250 ml
cukier puder 1 łyżka
cukier kryształ 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle z masą ajerkoniakową

Do garnka wlać półtorej szklanki mleka, dodać cukier zagotować. W pozostałym mleku rozmieszać proszek budyniowy, wylać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia budyniu, ostudzić. Ostudzony budyń utrzeć z masłem, dodać ajerkoniak, dokładnie wymieszać. Gotową masą przekładać wafle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 26.01.2014 21:42
na takie wafelki zawsze się skuszę!!!
Marta1986 26.01.2014 18:00
pyszne słodkości
Mira85 26.01.2014 17:53
super smaczne
ao_12 26.01.2014 17:50
takich jeszcze nie jadłam, chętnie spróbuję
Laila2786 26.01.2014 17:41
domowe wafelki najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak