Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    7 dużych sztuk
  • jajka

    8 szt
  • cebula

    1 szt
  • sól i pieprz

  • majonez

    3 łyżki
  • masło

  • szczypiorek

    0,5 pęczka
  • dekoracja

  • sałata

  • natka pietruszki

  • papryka

  • rzodkiewka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Przekroić jajka na połowę, wyjąć żółtka. Pieczarki umyć, osączyć, drobno pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pieczarki i dusić, aż będą miękkie. Następnie udusić cebulę, połączyć z pieczarkami, doprawić solą i pieprzem. Szczypiorek umyć, osączyć, drobno pokroić, dodać do pieczarek. Wyjęte żółtka rozgnieść widelcem, dodać do pieczarek, razem z majonezem, wymieszać. Takim farszem napełniać połówki jajek, kłaść jajka na sałacie, ułożonej na talerzu, udekorować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kuchenka

27.01.2014 07:46
bardzo fajne!!!

Barbara777

26.01.2014 21:05
smaczne jajeczka

Piotr-21

26.01.2014 17:12
bardzo smaczne

Barbara/zuza22_85

26.01.2014 16:58
pyszne jajka

idealme

26.01.2014 16:55
bardzo smaczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat