Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwony barszczyk z ziemniakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1,5 kg
mąka 100 g
śmietana 200 g
cukier 3 g
ziemniaki 2 kg
sól
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
włoszczyzna 500 (tarta)

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwony barszczyk z ziemniakami

Warzywa rozdrobnić, zalać wrzącą wodą,dodać ziele angielskie, liść laurowy i gotować .
Ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do warzyw i ugotować
Buraki obrać pokroić w plastry, zalać wodą i ugotować.
Pod koniec gotowania zakwasić kwaskiem cytrynowym, odcedzić.
Wywar z buraków dodać do włoszczyzny z ziemniakami.
Śmietanę rozmieszać z mąką, następnie rozprowadzić niewielką ilością gorącej zupy, dodać do zupy, doprawić do smaku cukrem i solą, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.03.2011 00:15
Lubię ten rodzaj zupy.
loren83
loren83 02.08.2010 16:00
Ładny kolor

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak