Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser tiramisu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek mascarpone 200 g
śmietana 30% 200 g
cukier puser 1,5 łyżki
kakao 2 łyżki
espresso 100 ml
biszkopty podłużne 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Deser tiramisu

1. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. W osobnym naczyniu rozetrzyj serek, stopniowo przekładaj do niego ubitą śmietanę i mieszaj delikatnie. 2 Biszkopty maczaj w kawie i układaj w podłużnym naczyniu lub pucharku. Wyłóż na nie połowe serka z bitą śmietaną ( jeśli przygotowujesz tiramisu w jednym naczyniu ), posyp kakao, ułóż drugą warstwę namoczonych biszkoptów, wyłóż pozostałą masę i wierzch posyp kakao. 3. Wstaw na co najmniej godzinę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 03.03.2014 10:01
Tiramisu zawsze poprawia mi humor :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak