Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziołowe kulki mięsne z patisonami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 300 g
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 0,5 łyżeczki
patisony marynowane 6 szt
natka pietruszki 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziołowe kulki mięsne z patisonami

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
Krok 1 - Ziołowe kulki mięsne z patisonami foto
2
Mięso mieszamy z jajkiem i pokrojoną cebulą. Dodajemy przyprawy i wyrabiamy masę.
Krok 2 - Ziołowe kulki mięsne z patisonami foto
3
Na rękę nabieramy masy mięsnej rozpłaszczamy i ukrywamy w środku po jednym marynowanym patisonie.
Krok 3 - Ziołowe kulki mięsne z patisonami foto
4
Zamykamy patisony w środku tworząc kuleczki. Tak przygotowane gotujemy na parze ok 10 minut.
Krok 4 - Ziołowe kulki mięsne z patisonami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 27.01.2014 09:42
były smaczne i nie smazone na tłuszczu więc lżejsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak