Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik babci

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 80 dag
miód 25 dag
cukier 25 dag.
jajko 4 sztuki
margaryna 5 dag
mleko 3,2% 2 szklanki
cukier puder do posypania
orzechy włoskie 6 garści
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 3 sztuki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik babci

Mleko, masło, przyprawy, miód, masło, cukier rozpuścić ale nie doprowadzać do wrzenia. Odstawić do ostudzenia. Po ostygnięciu dodać jajka, sodę i orzechy.Wymieszać, postawić w chłodnym miejscu na dwa dni. Mieszać 3 razy dziennie. Po dwóch dniach wylać na blachę. Wstawić do piekarnika na 160 stopni. Gdy podrośnie podkręcić temp. na 180 stopni i piec ok. 1,5 h. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 26.01.2014 14:00
pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak