Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne oliwki ziołowo-czosnkowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryczka chili 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
bazylia 3 łyżki
oliwki 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne oliwki ziołowo-czosnkowe

Kroki postępowania

1
1. Oliwki odsączamy z zalewy i przekładamy do większego słoika.
2. Z papryczki pozbywamy się nasion i drobno kroimy.
Krok 1 - Pikantne oliwki ziołowo-czosnkowe foto
2
3. Czosnek i cebulę również drobno siekamy.
4. Do oliwek dokładamy wszystkie przygotowane składniki i zalewamy oliwą z oliwek.
Krok 2 - Pikantne oliwki ziołowo-czosnkowe foto
3
5. Dokładnie mieszamy słoik i wstawiamy do lodówki na ok. tydzień, co jakiś czas potrząsając.

UWAGA! Zalewa kiedy będzie stał słoik w lodówce gęstnieje, ale to nic, wystarczy ją wyjąć na jakiś czas z lodówki i znów będzie oliwa rozpuszczona.
Krok 3 - Pikantne oliwki ziołowo-czosnkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 26.01.2014 11:06
Pyszotka :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak