Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka na pierzynce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka
pieczarki 15dag
mozarella
seler naciowy
papryka biała
sos pomidorowy
szczypiorek posiekany
Bazylia suszona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka na pierzynce

Pierś umyć,osuszyć,pokroić i posypać jarzynką. Przygotować ciasto na naleśniki i odstawić na pół h. Pieczarki i warzywa pokroić. Na oliwie z łyżką masła podsmażyć pieczarki,dodać warzywa.Poddusić i na końcu dodać sos pomidory,bazylię i szczyptę imbiru oraz kilka kulek mozarelli(resztę zostawić do dekoracji).Kawałki kurczaka maczać w cieście i smażyć na złoty kolor.Układać na sosie z ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 02.08.2010 08:36
zapomniałam, jeszcze zielona papryka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak