Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty białej z patisonami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 30 dag
cebula czerwona 1 szt
jabłko 1 szt
marchewka 1 szt
sok z cytryny 1 łyżka
patisony marynowane 5-6 szt
olej z bazylią 4-5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty białej z patisonami

Kroki postępowania

1
Kapustę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, włożyć do miski, wymieszać z solą, pozostawić na 10 minut. Następnie odcisnąć z płynu.
Krok 1 - Surówka z kapusty białej z patisonami foto
2
Cebulę drobno posiekać. Marchewkę i jabłko obrać zetrzeć na tace, jabłko skropić sokiem z cytryny. Patisony pokroić na drobne kawałeczki.
Krok 2 - Surówka z kapusty białej z patisonami foto
3
Wszystkie przygotowane składniki połączyć z kapustą, skropić olejem, doprawić do smaku, wymieszać.
Krok 3 - Surówka z kapusty białej z patisonami foto
4
Surówkę z kapusty podawać jako dodatek do dania z mięsem.
Krok 4 - Surówka z kapusty białej z patisonami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 09.07.2015 01:06
smaczny dodatek do obiadu
mela25 02.03.2014 18:23
moja ulubiona
Iwusia 31.01.2014 23:18
ale pycha do obiadku
migotka28 26.01.2014 22:45
suróweczka bomba witaminkowa
Zdzisław 26.01.2014 00:37
zdrowa i smaczna
Mniam 26.01.2014 00:15
Świetna surówka.
gosia561 26.01.2014 00:02
pyszne połączenie
Megg 25.01.2014 23:35
Super suróweczka do obiadu :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak