Włoskie ciasteczka z migdałami

Włoskie ciasteczka z migdałami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    300 g
  • mąka

    300 g
  • cukier

    200 g
  • jajka

    4 szt.
  • sól

  • proszku do pieczenia

    1 łyż.
  • Starta skórka cytrynowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Połowę migdałów zmiksować w malakserze na drobna kasze. Migdały rozdrobnione i cale wymieszać z pozostałymi składnikami, zagnieść twarde ciasto. ciasto podzielić na czesci i zrolowac. Ulozyc na papierze do pieczenia, na blasze. Piec w 120 stopniach. Wyjac podpieczone, ostudzic, pokroic w ukosne kromki. Posmarowac wierzch jajkiem roztrzepanym z odrobina mleka lub wody. Ponownie wstawic do piekarnika. Piec az sie zarumienią. Ostudzic, obrocic i posmarowac jajkiem z drugiej strony, podpiec. Trzymac w suchym miejscu, z czasem staja sie bardziej kruche.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dasada1

07.04.2012 17:56
super

dasada1

07.04.2012 17:56
super

dasada1

07.04.2012 17:56
super

dasada1

07.04.2012 17:56
super

dasada1

07.04.2012 17:56
super

dasada1

07.04.2012 17:56
super

Teresa19

25.10.2011 20:57
ciekawe

gusia1000

14.11.2010 19:03
Szkoda, że nie ma foty.

noculos

17.09.2010 20:48
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat