Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoskie ciasteczka z migdałami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 300 g
mąka 300 g
cukier 200 g
jajko 4 szt.
sól
proszku do pieczenia 1 łyż.
Starta skórka cytrynowa

Przepis i sposób przygotowania na: Włoskie ciasteczka z migdałami

Połowę migdałów zmiksować w malakserze na drobna kasze. Migdały rozdrobnione i cale wymieszać z pozostałymi składnikami, zagnieść twarde ciasto. ciasto podzielić na czesci i zrolowac. Ulozyc na papierze do pieczenia, na blasze. Piec w 120 stopniach. Wyjac podpieczone, ostudzic, pokroic w ukosne kromki. Posmarowac wierzch jajkiem roztrzepanym z odrobina mleka lub wody. Ponownie wstawic do piekarnika. Piec az sie zarumienią. Ostudzic, obrocic i posmarowac jajkiem z drugiej strony, podpiec. Trzymac w suchym miejscu, z czasem staja sie bardziej kruche.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dasada1 07.04.2012 17:56
super
dasada1 07.04.2012 17:56
super
dasada1 07.04.2012 17:56
super
dasada1 07.04.2012 17:56
super
dasada1 07.04.2012 17:56
super
dasada1 07.04.2012 17:56
super
Teresa19 25.10.2011 20:57
ciekawe
gusia1000 14.11.2010 19:03
Szkoda, że nie ma foty.
noculos 17.09.2010 20:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak