Bakłażany zapiekane z jajkami

Bakłażany zapiekane z jajkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt
  • mleko

    1 szklanka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • koncentrat pomidorowy

    5 łyżek
  • oliwa

    4 łyżki
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • cukier

    do smaku
  • olej do smażenia

  • bakłażan

  • ser żółty

    15 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażany umyć, obrać i pokroić w plastry grubości ok. 1 cm, lekko obsmażyć na oleju, opruszyć solą i pieprzem. Jajka ubić w misce i wymieszać z serem i mlekiem, posolić. Podsmażone bakłażany ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać jajkami i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać z sosem przygotowanym z koncentratu pomidorowego wymieszanego z drobno posiekanym czosnkiem, oliwą, pieprzem, solą i cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna59

07.04.2013 11:28
bardzo apetyczne

Iwona51

06.11.2011 11:15
smaczne

marzencia2007

12.12.2010 13:52
to chyba nie dla mnie

Karolcia12

10.10.2010 21:21
pyszności

plocia

09.10.2010 23:48
Jak dla mnie nowość ale smacznie się zapowiada

Monika193

24.09.2010 21:29
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat