Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany zapiekane z jajkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
mleko 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 5 łyżek
oliwa 4 łyżki
ząbek czosnku 1 szt
cukier do smaku
olej do smażenia
bakłażan
ser żółty 15 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany zapiekane z jajkami

Bakłażany umyć, obrać i pokroić w plastry grubości ok. 1 cm, lekko obsmażyć na oleju, opruszyć solą i pieprzem. Jajka ubić w misce i wymieszać z serem i mlekiem, posolić. Podsmażone bakłażany ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać jajkami i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać z sosem przygotowanym z koncentratu pomidorowego wymieszanego z drobno posiekanym czosnkiem, oliwą, pieprzem, solą i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 07.04.2013 11:28
bardzo apetyczne
Iwona51
Iwona51 06.11.2011 11:15
smaczne
marzencia2007 12.12.2010 13:52
to chyba nie dla mnie
Karolcia12 10.10.2010 21:21
pyszności
plocia 09.10.2010 23:48
Jak dla mnie nowość ale smacznie się zapowiada
Monika193
Monika193 24.09.2010 21:29
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak