Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak paprykowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka i skrzydełka z kurvzaka 1 kg
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
olej do smażenia
cebula 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 (wędzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak paprykowy

Umyte udka i skrzydełka osuszamy, nacieramy solą, pieprzem ziołowym i paprykami. Kładziemy na patelnię z rozgrzanym olejem z dodatkiem pokrojonej cebuli i smażymy na rumiano. Potem delikatnie podlewamy wodą i dusimy do miękkości podlewając w razie potrzeby. Podajemy z ryżem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 30.10.2014 13:55
na pewno pyszne jest to danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak