Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa z koperkiem i jajkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw 1 słoik
udko z kurczaka 1 sztuka
koperek 0,5 pęczka
marchew 1 sztuka
por 1 \ 2 sztuki
seler 1 \ 2 sztuki
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
śmietana 1 szklanka
ziemniaki 3 sztuki
jajko 3 sztuki
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa z koperkiem i jajkiem

Kroki postępowania

1
Składniki : marchew, seler oraz ziemniaki obieramy. Ziemniaki kroimy w drobną kostkę, seler i marchew trzemy na tarce na grubych oczkach. Koperek drobno kroimy.
Krok 1 - Zupa szczawiowa z koperkiem  i jajkiem foto
2
Do wywaru z udka kurczaka dodajemy warzywa i gotujemy je 20 minut. Dodajemy szczaw ze słoika i gotujemy jeszcze 10 minut.
Krok 2 - Zupa szczawiowa z koperkiem  i jajkiem foto
3
Na samym końcu dodajemy posiekany koperek oraz śmietanę. Dodajemy przyprawy : sól, pieprz oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
Krok 3 - Zupa szczawiowa z koperkiem  i jajkiem foto
4
Zupę podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo.
Krok 4 - Zupa szczawiowa z koperkiem  i jajkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 28.01.2014 00:16
wieki nie jadłam,a taka smaczna jest szczawiowa
smakołyk 25.01.2014 23:25
Wieki nie jadłam zupy szczawiowej... Pamiętam ten smak z dzieciństwa i jak własnoręcznie rwałam szczaw w ogródku babci :)
patryska76 25.01.2014 17:56
Smaczna zupka ;-)
DorotaZ 25.01.2014 14:55
Smak wiosny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak