Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z budyniem bananowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 3 łyżki
jajko 3 szt
cukier 3 łyzki
mak 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
aromat migdałowy
budyń bananowy 2 szt
mleko 3 szklanki
galaretka cytrynowa 2 szt
winogrona 20 dag
olej 1 łyżka
banan 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z budyniem bananowym

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę dodając po łyżce cukru. Następnie dodać aromat migdałowy i żółtka, ciągle ubijając. Mąkę, mak i proszek do pieczenia wymieszać, dodać do ubitych jajek, łyżką delikatnie przemieszać. Ciasto wylać do przygotowanej formy. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 30 minut. Po upieczeniu wystudzić. Wyłożyć na placek ugotowany budyń bananowy. Po przestudzeniu wyłożyć owoce i zalać galaretką cytrynową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.10.2013 12:07
ładnie wygląda
Alex_M 02.05.2013 17:58
pyszne ciacho!
Iwusia 29.06.2012 23:24
wygląda apetycznie
ajres 18.12.2011 18:08
fajne
ajres 18.12.2011 18:07
fajne
Monika193
Monika193 18.10.2011 23:33
wygląda super
Gosia32
Gosia32 26.05.2011 08:26
pycha;]
ewaa 11.05.2011 21:19
apetycznie wygląda:)
wedith1 28.08.2010 10:00
Fajnie wygląda!
Maryś1 01.08.2010 23:14
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak