Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z aceto balsamico.

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
sałata mix 1 paczka
ocet balsamiczny 70 ml
miód 2 łyżki
sok z pomarańczy 0,5 szt
sól, pieprz
olej do smażenia
pieczarki 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z aceto balsamico.

Oliwę z dodatkiem masła rozgrzewamy na patelni i smażymy pieczarki około 5 minut. Dopiero teraz solimy grzyby. Dodajemy 2 posiekane ząbki czosnku, chwilę smażymy i podlewamy octem balsamicznym wymieszanym z miodem i sokiem pomarańczowym, w proporcji 70 ml. aceto balsamico, 2 łyżki miodu i sok z połowy pomarańczy. Doprawiamy świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Całość rozkładamy na sałacie mix. Sałaty nie przyprawiamy niczym. Spływający sos z pieczarek w zupełności wystarczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 17.02.2014 17:24
Bardzo oryginalne...
krokus 05.02.2014 21:24
super pomysł, wygladają smacznie
Maria 70 25.01.2014 19:13
Intrygująca kompozycja.
aisoglam 25.01.2014 17:26
Fajny pomysł :)
usmiech 25.01.2014 13:09
ciekawy przepis
Ankha 25.01.2014 12:30
Wow, intrygujący koncept
Pyszota 25.01.2014 11:50
robią wrażenie
Gabi44 25.01.2014 11:18
Bardzo oryginalny sposób podania pieczarek.Muszę spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak