Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

baba z białek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 320 gram
olej 2 łyżki
margaryna 3/4 kostki
białko 8 szt
cukier 1 szklanka
sok z pomarańczy 1/2 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: baba z białek

Kroki postępowania

1
Białka ubijamy na sztywno.Dodajemy cukier i jeszcze około 1 -2 minuty ubijamy.
Krok 1 - baba z białek foto
2
Dodajemy olej i uprzednio rozpuszczoną i ostudzoną margarynę.
Krok 2 - baba z białek foto
3
Kolejno również mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
Krok 3 - baba z białek foto
4
Z 1/2 pomarańczy wyciskkamy sok i dolewamy na samym końcu do masy. Ciasto przekładamy do wysmarowanej i obsypanej mąką formy.
Krok 4 - baba z białek foto
5
pieczemy 50-60 minut.Babkę wyjmujemy po około 5 minutach z formy.
Krok 5 - baba z białek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

moni0212
moni0212 25.01.2014 13:36
pewnie że tak.można również mrozić białka, więc nic tylo robić:)
Christopher 25.01.2014 11:40
Dobry sposób na wykorzystanie zbywających białek.
moni0212
moni0212 25.01.2014 09:40
moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak