Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 kg
mleko 1 litr
drożdże 100 g
cukier 0,5 szklani
jaja 4 sztuki
sól szczypta
olej do smażenia
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy.

- drożdże rozmieszać z około 3-4 łyżkami mąki i pół szklanki ciepłego mleka, odstawić do wyrośnięcia
- do misy wsypać resztę mąki, cukru, szczyptę soli, dodać jaja i wyrośnięty rozczyn, wszystko wymieszać z ciepłym mlekiem na jednolitą masę, odstawić do wyrośnięcia
- racuchy smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, przy nakładaniu ich na patelnię pomoże moczenie łyżki w ciepłej wodzie
- racuchy wykładamy na ręczniki papierowe, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu, posypujemy cukrem pudrem
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lukrecja29 09.02.2014 13:16
Zawsze pyszne, nie znam nikogo kto by ich nie lubił :)
Rafał10 25.01.2014 09:49
dawno nie jedliśmy, aż nabrałam ochoty :)
noninka77 24.01.2014 20:35
pyszne racuszki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak